Mijn eerste periode op school ♡

woensdag 18 november 2015


Ik keek er al een tijdje naar uit om te doen wat ik echt wou leren: Schoonheidsspecialiste worden. Ondertussen zit ik al zo'n 2 maanden op school en vandaag deel ik graag mijn ervaringen met jullie. Hoe de vakken bevallen, het reizen en natuurlijk de praktijk !


Ik wou al een tijdje over mijn schoolervaringen tot nu toe praten, maar ik had nog niet genoeg om over te schrijven. Nu heb ik een periode achter de rug en kan ik jullie eindelijk vertellen hoe de opleiding bevalt en wat ik in deze periode allemaal geleerd heb.








Laat ik beginnen met welke vakken ik heb: rekenen, nederlands, engels, sociale vaardigheden, schoonheidsverzorging theorie, SLB (mentoruur), biologie en ondernemen. De praktijkvakken zijn: lichaamsbehandeling, Cosmetische Hand Nagel Voet en gezichtsbehandeling. De praktijkvakken zijn natuurlijk het leukste. Ik zal alle vakken ook nog even een korte uitleg geven. Rekenen, engels, nederlands en biologie snapt iedereen natuurlijk wel. Met schoonheidsverzorging theorie krijgen we alles wat we doen in de praktijk, maar dan in theorie. Met sociale vaardigheden leer je hoe je om moet gaan met klanten, hoe je jezelf kunt presenteren en hoe je met bepaalde situaties om moet gaan. SLB is gewoon een mentoruur waarbij je alles een beetje bespreekt met elkaar. En met ondernemen leren we hoe je je eigen salon kunt inrichten, wat je daarvoor nodig hebt en hoe je een succesvolle salon kunt oprichten. Dan zal ik nu ook nog even de praktijkvakken een beetje uitleggen. Met lichaamsbehandeling leer je bijvoorbeeld harsen, masseren en pakkingen aanbrengen. Heel leuk allemaal, maar helaas krijgen we lichaamsbehandeling pas in het tweede jaar. Met gezichtsbehandeling leren we oppervlaktereiniging, dieptereiniging, acne, massages, maar ook wenkbrauwen en wimpers verven. En dan als laatste cosmetische hand nagel en voet, daar leren we nagels knippen, vijlen, masseren, pakkingen en lakken natuurlijk. Dit zijn voorbeelden van wat ik onder andere in deze 3 jaren ga leren. Ik heb er heel erg veel zin in natuurlijk om al die dingen te gaan doen. 




En dan zal ik nu vertellen wat ik deze periode gedaan heb met lichaam. We hebben deze periode dus wel lichaam gehad, maar dat krijgen we voor de rest van het jaar niet meer. We hebben met lichaam leren harsen en dat was zo ontzettend leuk ! Natuurlijk moesten we oefenen op elkaar en dat was wel heel spannend, want je weet natuurlijk niet wat je moet verwachten en ik was toen ook nog nooit geharst dus ik was benieuwd hoe dat zou voelen. Ik dacht dat het echt heel erg veel pijn zou doen, maar dat valt echt reuze mee. Ik kan het ook iedereen aanraden, want het voelt echt super lekker en hoe langer je het blijft harsen, hoe langer de haren weg blijven en ze komen ook steeds minder terug. Ik heb geleerd om benen, armen, oksels en liezen te harsen. We moesten ook 4 keer modellen meenemen en dat was ook echt heel leuk, want dan leer je ook weer met klanten omgaan en zo zie je dat het bij iedereen weer anders werkt. 




Met gezicht hebben we de oppervlaktereiniging gedaan, dus gewoon het laagje make-up weghalen zodat je kunt zien wat voor huid je klant heeft. Ook hebben we geleerd hoe je een huidanalyse moet maken. Ook hebben we met het stoomapparaat gewerkt, het borstelapparaat, peelings en maskers. Heel erg leuk allemaal en ook super leuk om te doen. Eerst doe je dan de oppervlaktereiniging en daarna maak je een huidanalyse. Doordat je die huidanalyse gemaakt heb, kun je een reinigingsproduct toepassen die echt bij de huid past en reinig je daar nog een keer mee. Dat reinigingsproduct kun je uitwerken met de hand of met het borstelapparaat. Het reinigingsproduct haal je eraf met een warm kompres en daarna zet je voor 5/10 minuutjes het stoomapparaat op het gezicht. Na die tijd breng je een peeling of lysing aan en laat je het nog even inwerken. De peeling werk je nog even uit en daarna haal je het product er gewoon weer af met een warm kompres. Daarna breng je een masker aan die ook weer bij de huid van je klant past en na verwijderen doe je een dagcrème op en klaar. Dat is wat ik deze periode geleerd heb bij gezicht en volgende periode gaan we gezichtsmassage doen, waar ik ook heel erg naar uitkijk !








Met cosmetische hand nagel voet (CHNV) hebben we een hele handbehandeling geleerd, dus vijlen, nagelriemen terugduwen, massage, pakking en lakken. Dat hebben we helemaal geleerd en daar heb ik vrijdag 13-11 nog een praktijktoets van. Van de voeten hebben we ook al een stukje gedaan. Ook dat is hetzelfde als hand alleen zit daar nog het knippen van de teennagels bij. 




De andere vakken zijn gewoon hetzelfde als op de middelbare, alleen nu iets beroepsgerichter. En ohja, misschien ook nog even leuk om te vertellen. Deze opleiding duur dus 3 jaar en je begint in het eerste jaar op niveau 3. Aan het eind van het eerste jaar ga je kijken of je in het tweede en derde jaar niveau 4 aankunt en dan mag je dat gaan doen en ben je allround schoonheidsspecialiste. Je leert dan ook veel meer zoals acnebehandelingen en aromatherapie. 




Nou zoals jullie wel merken heb ik heel erg veel plezier in de opleiding en ik kan niet wachten om nog meer te leren. Hebben jullie vragen stel ze dan vooral. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vinden. Het is wel wat anders dan een beauty artikel natuurlijk, maar op zich heeft het er toch nog stiekem iets mee te maken. 







xoxo Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground