Een opleiding kiezen ♡

zaterdag 17 oktober 2015


Ik ga jullie vandaag vertellen hoe ik op het idee ben gekomen om schoonheidsspecialiste te worden. Eerst wist ik namelijk (zoals velen) niet wat ik wou worden. Er waren wel zoveel dingen hartstikke leuk, maar toch koos ik voor dit. En vandaag vertel ik waarom en hoe dat verliep.




Het begon in groep 8 al, toen ik regelmatig naar de schoonheidsspecialiste ging (en nu nog steeds ga). Ik vond het altijd al interessant hoe ze dat allemaal deed en het leuk me ook heel leuk om daarmee ook echt je brood te verdienen. Verder dacht ik er nog niet echt aan dat ik dat wou worden, want er zijn zoveel dingen leuk. En ik was natuurlijk ook nog maar 12. Ook heb ik masseren altijd al heel erg leuk gevonden. Vooral mijn moeder masseerde ik vaak, maar ik deed altijd maar wat. In het tweede jaar van de middelbare school moesten we kiezen welke richting we op gingen in de bovenbouw (3e en 4e schooljaar). Ik zat te twijfelen tussen Uiterlijke Verzorging (dus haar, nagels, make-up en gezicht) of SDV (Sport, Dienstverlening & Veiligheid), omdat ik toen natuurlijk nog op trampoline springen zat en sport erg leuk vond/vind. Toch trok ik meer naar de UV kant dan dat ik echt iets met sport wou gaan doen. Achteraf gezien is het ook helemaal niks voor mij. Ik heb dus uiteindelijk gekozen voor Uiterlijke Verzorging, omdat ik dat de leukste sector vond. Je had ook nog Economie, Techniek, Verzorging, Horeca en SDV. En je kunt wel zeggen dat als echt meisje-meisje UV natuurlijk het leukste is ! Zonder dat ik wist wat ik nou echt wou gaan doen, ging ik 2 hele leuke jaren Uiterlijke Verzorging in. Daar heb ik heel erg veel geleerd over het haar en de huid. Ik kreeg heel veel theorie, maar het grootste gedeelte was praktijk. Van de schoonheidskant heb ik meer de theorie geleerd en van de haar kant meer praktijk. En dan ook echt HEEL erg veel meer. We hadden meer uren praktijk in haar dan in schoonheid, wat ik wel heel erg jammer vond, want ik vind haar echt niet leuk. Het is gewoon niet mijn ding. De reden dat we meer haar kregen is omdat allebei mijn leraressen kappers zijn. En schoonheid nam ook veel tijd in beslag, dus daarom deden we dat maar 2 lesuren per week. Nagels lakken hoorde ook bij schoonheid en dat deden we ook vaak, maar ik wou juist de dingen leren over de huid en ook echt dieptereinigingen gaan doen. 







Toen ik me daar steeds meer in ging interesseren, wist ik dus dat ik schoonheidsspecialiste wou worden. En niet alleen om de huid, maar ook om het harsen, de massages, de nagel en voetbehandelingen en natuurlijk de make-up. Ik masseerde wel altijd al (mijn moeder ), maar ik wist nooit precies wat ik deed. En toen wist ik dat ik alles gewoon wou leren in het vak schoonheidsspecialiste. Ik wist dus plotseling welke opleiding ik wou gaan doen. Geen zorgen als je het dus nog niet weet, je vind je weg echt wel. Ik heb nergens tussen getwijfeld, maar ik dacht wel van: Ja maar misschien is er wel iets leukers. Maar nu weet ik: Nee, er is niks leukers, dit is mijn vak. Je moet jezelf gewoon een beetje ontdekken en kijken wat je nou echt leuk vind. Als je zou wel tussen twee of wel meerdere dingen twijfelt, ga er dan achteraan. Ga naar open dagen, bekijk de school en kijk wat echt bij jou past en wat jij het leukste vind. Vooral de school bekijken is heel erg belangrijk. Past dit wel bij jou? Voel je je daar thuis? Gevoel is ook heel belangrijk. Toen ik voor het eerst op het NOVA College kwam, wist ik meteen dat het goed zat. Ik heb het nu ook heel erg naar mijn zin en heb ook schatten van leraren. Achteraf zegt iedereen ook dat dit vak echt bij mij past. En dat klopt ook, dat heb ik nu zelf ontdekt. Maar je moet je ook zeker niet laten overhalen door mensen als ze bijvoorbeeld zeggen: 'Ja maar dat past helemaal niet bij jou' of 'Dat is helemaal niet leuk'. JIJ moet zelf bepalen wat je wel of niet leuk vind om te doen, want dat is het belangrijkste.









Alleen schoonheidsspecialiste worden?


Wil ik dan alleen maar schoonheidsspecialiste worden? Nee, zeker niet. Zoals jullie weten heb ik een grote passie voor make-up. Daarom wil ook hierna ook nog graag een cursus/opleiding visagiste gaan doen. Het lijkt me heel erg gaaf om make-up artist te zijn bij bijvoorbeeld M.A.C, of gewoon om in de Douglas te staan en lekker mensen op te maken, maar natuurlijk ook om advies te geven over producten. Ik wil mensen graag helpen het beste uit hun huid te halen met schoonheidsbehandelingen, maar ook hun er mooi uit te laten zien door make-up. Dat is tenminste wat mij op dit moment heel erg leuk lijkt en wat ik hoop te gaan doen. Het kan natuurlijk allemaal nog veranderen, want misschien vind ik dan wat anders wel weer heel erg leuk. Maar dat denk ik eerlijk gezegd niet, want ik heb toch niet voor niks een beautyblog en zo ontzettend veel liefde voor make-up. 







Dat was mij verhaal over het proces hoe ik mijn opleiding heb gekozen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en er misschien wel iets van opgestoken hebben. Als je misschien nog vragen hebt over het kiezen of over mijn opleiding, laat het me weten !






XOXO Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground