The Skincare Tag ♡

dinsdag 26 mei 2015


Vandaag heb ik een Tag voor jullie, namelijk The Skincare Tag. Ik beantwoord leuke vragen over mijn skincare routine. Wat ik gebruik en wat ik goed vind werken, maar ook geef ik een paar tips. Ben je benieuwd hoe ik mijn huid verzorgt? Lees dan snel verder !







1. Beschrijf je skincare routine in 5 woorden


Zegt dit genoeg? Oogmake-up verwijderen, reinigingsproduct, clarisonic, toner en een crème. That's all I need. Meer heb ik niet nodig om mijn gezicht brandschoon te maken. Oke, op z'n tijd natuurlijk een scrubje en een maskertje, maar dat is meer voor het verzorgen. Dit is echt om schoon te maken en ook een klein beetje verzorging. Het zijn geen producten die ik vast gebruik, dit is gewoon wat ik op dit moment gebruik. De crème verandert steeds en de reiniger soms ook. De rest gebruik ik wel altijd.



2. Wat is jou skintype?

Ik heb een vette huid, en dan bedoel ik ook echt heel vet. Mijn foundation glijd altijd alle kanten op, hoe goed ik het ook afpoeder. Opzich vind ik het niet vervelend, want je kunt er tegen gaan. En dat lukt me ook altijd wel. Ik heb liever een vette huid dan een droge huid. Dan moet je de heletijd blijven smeren enzo. Niet zo'n goede combinatie met foundation. En met een vette huid kan je het nog afpoederen. In de winter glijd mijn foundation wel minder gelukkig. Het is echt in de lente en zomer dat ie gaat glijden. Maar gelukkig zijn er veel dingen die je er tegen kan doen. Of ik blij ben met mijn huid? Mwah.. Doordat mijn huid vet is heb ik wel veel puistjes en mee-eters. Maar ik vind het leuk om de strijd met ze aan te gaan :) En door het gebruik van mijn Clarisonic is het ook veel minder geworden. Maar hij mag wel iets minder glimmen ! Voor de rest heb ik niet echt problemen met mijn huid. Het afgelopen jaar heb ik hem goed leren kennen. 

3. Wat is je favoriete huidverzorgingsproduct?


Dat is toch echt wel een reiniger. Van alles vind ik dat het lekkerste om te gebruiken. Ik voel me weer helemaal schoon en je kan het voor meerdere dingen gebruiken. Niet alleen voor je gezicht, maar ook om je oogmake-up te verwijderen. En het handige van deze reiniger, de Purity made simple, is dat het ook meteen een toner is. Dus een 3 in 1 product, nog beter ! Maar waarom een reiniger vooral voor mij een favoriet is, is omdat het ook echt zijn werk doet. Als je een goede hebt tenminste, maar dat is wel een tijdje zoeken want dat verschilt voor iedereen. Voor mij werkt de Purity heel erg goed. Ik heb geen puistjes meer en mijn huid is echt schoon. Hij is wat duurder, maar wel zuinig in gebruik en hij doet zijn werk waardoor hij absoluut zijn geld waard is. 

4. Topproduct voor puistjes





Voor mij zijn dat er eigenlijk 2. Natuurlijk is het dagelijks reinigen heel erg belangrijk, maar af en toe een scrubje en een maskertje is zeker niet verkeerd ! Ik doe het elke week wel een keer om mijn huid weer een oppeppertje te geven. Ik merk dan ook echt verschil en het voelt veel beter en ook weer veel schoner. Ik raad iedereen aan om het echt even een keer per week te doen. Het is een kleine moeite en je huid ziet er veel beter uit. Voor mijn vette huid merk ik dat deze 2 producten het beste werken. De scrub van Lush is fantastisch. Het masker is wat prijziger, maar ook zeker zijn geld waard. Je voelt echt dat hij iets doet aan je huid. En hij word MEGA hard. Maar een lekker maskertje van The Body Shop doet het ook altijd prima. Als het voor mijn huid maar reinigend is. 

5. Vochtige doekjes yay or nay?

NAY, ik haat ze. Zelfs voor alleen mijn oogmake-up te verwijderen vind ik ze vreselijk. Het voelt vies en ik heb er gewoon niks mee. Geef mij maar gewoon een lekkere olie en een goede reiniger en dan maak je me heel blij. En het voelt gewoon veel schoner aan. Af en toe gebruik ik er eentje om mijn foundation mee af te halen, maar eigenlijk voelt mijn gezicht dan alleen maar nog viezer. En trouwens, tegen de meeste doekjes kan ik nieteens, dan gaan mijn ogen prikken en dan word mijn huid helemaal rood. Ook daarom gebruik ik ze dus niet. Voor mij zijn er heel veel redenen om ze te haten, maar ik zie het gemak van het product er wel in zitten. Dus ik snap dat het voor veel mensen een YAY is. 

6. Toner yay or nay?


Een hele dikke YAY. Ik vind het heerlijk om nog even mijn gezicht te voeden na het reinigen. En het helpt ook goed tegen puistjes. Deze toner van Lush werkt dan ook het beste bij mij. Daarvoor heb ik nooit het idee gehad dat het ook echt iets deed. Deze spray ik gewoon over mijn gezicht en hij voelt weer lekker gevoed aan. Zoals ik al zei werkt deze heel erg goed tegen puistjes. Echt een topproduct. Dit is dus echt een product die ik niet zo snel zou vervangen. Het is alleen wel jammer dat ik hem niet gemakkelijk kan kopen als hij op is. Dat moet ik al naar de Lush toe of hem bestellen ofzo. Maar dat heb ik er zeker voor over !

7. High end skincare of high end make-up?



Dan kies ik toch wel echt voor high end skincare. Van veel high end make-up producten heb je ook dupes. En high end is niet altijd maar beter. Ik heb liever dat mijn huid op een profesionele manier word gereinigd, dan dat hij profesioneel word opgemaakt en wat je er dan af moet halen met standaard reinigingsproducten die meestal niet eens zijn werk doen. En ik hou ook wel van budget make-up, dus voor mij is de keuze snel gemaakt ! 

8. Wat is het meest universele huidverzorgingsproduct die je al gebruikt hebt?



Mijn Clarisonic, serieus sinds ik die heb ik mijn huid zoveel veranderd. Hij is veel beter geworden met minder puistjes en hij ziet er gewoon stralender uit. Hier krijg je je gezicht ECHT goed mee schoon. Natuurlijk moet je dan ook een goede reiniger hebben, maar dat is geen probleem. Deze Clarisonic kost €200, heel erg duur, maar zeker zijn geld waard. Je hebt hem toch je hele leven en het doet echt zijn werk. De borsteltjes moet je wel na 3 maanden vervangen en die kosten €25. Opzich ook nog wel duur, maar zoals ik al zei: Zeker zijn geld waard. Echt waar ik zou dit iedereen aanraden.  Eerst dacht ik ook van jeetje wat duur, maar nu ik hem heb denk ik ook van ja je krijgt er ook wel veel voor terug. Een mooie huid ! 

9. Je bent in een apotheek en je kan enkel één product kopen, voor wat ga je?



Tja dan komen we toch weer bij de soort reiniger achtige producten. Maar hier kies ik een micellair water. Het is een veelzijdig en zeker ook een goed werkend product. Het haalt al mijn oogmake-up eraf (hoe zwart het ook is) en zelfs waterproof. Voor foundation is ie ook goed. Maar nu denk je antuurlijk: Maar een reiniger doet dat toch ook? Ja, maar hier zitten heel weinig ingrediënten in waardoor ik deze dan toch iets beter vind als ik maar een product zou mogen kiezen. Stel je kiest een reiniger waar je helemaal niet tegen kan .. Daarom zag ik dat maar als een andere goede optie. Maar toch zou ik hier niet mijn hele leven mee kunnen reinigen hoor ! Ik hou van mijn Purity :) 

10. Top huidverzorgingstips: 

Ten eerste, maar sowieso elke dag je huid goed schoon. Dat is zo belangrijk als je een mooie en gezonde huid wilt. En zoals ik net ook al zei een keer in de week je huid scrubben en er een maskertje op doen helpt ook wonderen. Ga een langs bij de schoonheidsspecialiste en vraag om advies. Zij kunnen je vaak ook helpen als je een paar problemen hebt met je huid. Of misschien hebben ze er zelfs wel producten voor. Heb je moeite met je oogmake-up weg te halen? Gebruik kokosolie. Neem een lekkere schep uit het potje en ga lekker panda ogen creëren ! Het is er binnen no time af en je hebt lekkere zacht ogen. Ook goed voor je wimpers !





Dat waren alle vragen van The Skincare Tag. Ik hoop dat jullie ze leuk vonden en dat jullie er ook misscien wel iets aan hebben gehad. Neem vooral de vragen over als je het leuk vind !






xoxo Charmayne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Proudly designed by Mlekoshi playground